Anunci sobre el COVID-19

Anunci original en anglès de la WCA amb data 14 de març de 2020

Traducció de l'anunci al castellà de l'AES

Estimada Comunitat WCA,

Avui, la Junta de la WCA s'ha reunit en una Junta d'emergència per decidir com abordar la pandèmia del Coronavirus (COVID-19) i què podem fer per ajudar a minimitzar-ne la propagació. La Junta Directiva ha acordat el següent plantejament.

Per una major precaució, s'ha demanat als Delegats que anul·lin totes les Competicions WCA, fins i tot quan la celebració d'aquestes no contravingui cap directiva local governamental o sanitària per a les competicions celebrades entre el 17 de març i el 19 d'abril.

Les competicions que es realitzin hauran de prendre mesures extremes de precaució per ajudar a mitigar i prevenir la propagació del virus, incloses, però no limitades a:

 • Sempre que es pugui i estigui disponible, els Organitzadors i els Delegats de la Competició assistents haurien de proporcionar desinfectador de mans.
 • S'hauria d'incentivar els competidors perquè portin desinfectador de mans i tovalloletes desinfectants, encara que aquests els hi siguin proporcionats.
 • Els competidors haurien de dirigir-se a desinfectar les mans o rentar-les amb aigua i sabó sempre que sigui possible.
 • S'hauria d'incentivar a tots els assistents a eixugar els puzles amb tovalloletes desinfectants tan sovint com puguin i sobretot quan els puzles passin de persona a persona.
 • S'hauria d'incentivar a tots els assistents a portar mocadors d'un sol ús.
 • En cas que un assistent necessiti tossir o esternudar, demaneu que ho faci en un mocador d'un sol ús o a la punta del colze.
 • Durant la inspecció, es permet als competidors que eixuguin els seus puzles amb una tovalloleta desinfectant.
 • Sempre que sigui possible, si us plau netegeu les estacions de resolució i les taules de barreges amb tovalloletes desinfectants i com a mínim entre rondes i grups.

Totes les competicions que se celebrin entre el dimarts 17 de març i el diumenge 19 d'abril només poden continuar endavant amb el consentiment exprés i per escrit de la Junta Directiva de la WCA.

Durant aquest període, demanem als competidors i a les seves famílies que tinguin precaució i avaluin el risc a l'hora de decidir assistir a una competició.

 • Sota cap circumstància, ningú que mostri qualsevol símptoma relacionat amb el COVID-19 no hauria d'assistir a cap Competició WCA. Això inclou els convidats dels Competidors. Aquests símptomes inclouen, però no es limiten a:
  • Febre / Temperatura alta
  • Tos
  • Falta de respiració
 • Qualsevol que hagi estat en contacte en les darreres dues setmanes amb algú que tingui un cas confirmat de COVID-19 no hauria d'assistir a cap Competició WCA.
 • Les persones vulnerables no haurien d'assistir a cap Competició WCA.

S'ha demanat als delegats que esmenin la política de reemborsaments per tal de facilitar als competidors les devolucions a les cancel·lacions que es notifiquin fins a la data anterior al primer dia de la competició. Els competidors que es trobin malament o que no se sentin segurs assistint a una competició, se'ls demana que es posin en contacte amb l'Organitzador i/o el Delegat de la competició.

No s'anunciaran noves competicions on la primera data de la competició sigui abans del 19 d'abril (inclòs). Les competicions en què el primer dia de la competició sigui abans del 15 de maig (inclòs) requeriran un permís exprés i per escrit de la Junta. S'ha avisat els delegats de no planificar cap nova competició abans del 15 de maig. Les competicions encara poden ser objecte de cancel·lació.

Aquesta política estarà vigent fins al 19 d'abril, però es pot ampliar a criteri de la Junta Directiva.

Entenem que la situació i la gravetat de la propagació del virus és molt diferent arreu del món, però tenim la responsabilitat de protegir el nostre Personal de la WCA, els Organitzadors de Competicions, els Competidors i el públic en general.