Open de Murcia 2010

El passat cap de setmana, en concret el dissabte 27 de febrer, es va celebrar a Puente Tocinos (Murcia) l'Open d'aquesta ciutat. Organitzat per l'Alexandre Toledo, en Carlos Angosto i l'Ángel David (gràcies pel campionat nois), va reunir a 53 competidors de tot el país.

Per part nostra, com a representants de "Catalunya Rubik", vam estar presents en Pau Vela, l'Alejandro Riveiro, en Marcos Ameijeiras, el Guillem Pórtulas i un servidor.

Vàrem sortir el divendres a la tarda, cap a les 16h, des de Barcelona. Va ser un viatge agradable, al començament fent cubs, i fent petar la xerrada. Vam parar a Castelló i vam seguir el trajecte. Total, vam arribar per les 22h, una mica abans del previst. Tot sigui dit, en Marcos va sortir a les 15h en tren i ens vam trobar allà.

En arribar a l'hotel, vam veure la rebuda dels murcians que hi eren presents (els 3 organitzadors, i en Luis, de Granada). Ens van portar amb el cotxe fins al lloc on vam sopar; un centre comercial on abans feien les quedades.

Sorpresa!!!

Ens vam trobar amb els que venien de "SANSE" (com ells diuen, per referir-se a San Sebastián de los Reyes), és a dir, el grup de Madrid, encapçalat per l'Awe, Okami i companyia. També, una mica més tard, van arribar gràcies a en Fede que els va anar a buscar a l'estació, en Marcos i en Rodri.

Vam sopar allà uns 25 cubers. Molt bon ambient, moltes rialles, etc... Bé, després, els de Murcia anaren a casa seva, i nosaltres l'Hotel. Calia dormir bé per l'estressant dia que ens esperava (tot i que de dormir... va ser poc :D en especial River i Marcos... i Borat :D)

Començava el dia de l'Open, dissabte pel matí. Vam sortir en dos cotxes, desde l’hotel. Uns amb en Luis, d'altres amb el pare del Guillem. Ens vam perdre; tot sigui dit. :P Vam arribar d'hora (encara no havien preparat les taules), i vam començar a saludar a tothom. Vam conèixer a molta gent que no coneixíem, tanmateix vàrem veure a molts que feia temps que no vèiem.

S'iniciava l'open amb la categoria 2x2. Començaven les sorpreses. Un nano de 13 anys que només portava 5 mesos amb el cub, va fer una mitjana sub 6 (per sota de sis segons). Més tard, aquest mateix nano, faria un 14,xx en 3x3, i mitjana de 18,xx!

A 2x2, va destacar l'Awe, que va fer NR (rècord nacional) a la final de 2x2, ja per la tarda.

A 3x3 en River la va clavar a la primera Ronda. NR de mitjana, amb 12,13 segons es va batre a sí mateix. En Pau passà 10è a la següent ronda, amb mitjana quasi sub 20, i en Marcos passà 7è, amb 18,95", i jo vaig passar 4rt amb un temps de 17,51".

A les semifinals, tots la liem. L’únic que no es pot queixar és en Marcos. Mitjana de 16,62". I en Pau es quedà a les portes de la final; acabà 13é.

A 4x4 simplement cal destacar en Rodri. No tan sols va batre els 2 NR —el millor cub i la mitjana— sinó, que va baixar el segon en quasi 10 segons!!!!

A 3x3 Blindfold (amb els ulls embenats) va ser "LA RISA". Només dos participants van resoldre algun cub bé; en Rodri i l'Awe. Tots els altres amb cubs inacabats; pluja de DNF's (de l'anglès Did not finish) :D

A 3x3 One handed (amb una sola mà), destaquem la bona actuació d'en Marcos amb una mitjana quasi sub 30, i a nivell personal, molt bé Pau.

A pyraminx, en River i en Rodri farien podi segur, i per alegria meva, també vaig fer-lo jo.

Després, les proves a les quals partia com a favorit: Magic i Mastermagic. Abans del relat, gràcies Pau per deixar-me el Magic, que un altre cop em va donar sort. Mitjana de 1,05"; sort que vaig anar a assegurar... Aquí cal mencionar un moment epic: PODI CATALÀ: Ting, Álex i Pau. Felicitats a tots tres campions!

Mastermagic, no gaire esmena... només erem 4 competidors.

No sé què em deixo del campionat... bé, comentar la inexperiència d'alguns jutges. Per exemple:

cas 1:

Un competidor deixa de previsualitzar i comença quan portava 4 segons de previsualització... i va el jutge, li para el stack (cronòmetre), li agafa el cub, i comença a barrejar-lo tot dient: "NO puedes empezar, aún no te he dicho 8"  ¬¬'

Un altre cas va ser:

Un jutge, aixeca el tapacubs, el competidor comença la previsualització i posa les mans sobre el stack per començar... i va el jutge i deixa el tapacubs un altre cop sobre el cub! I jo em pregunto... com es suposa que començo a resoldre? amssss...

Per la resta, molt bé. Ens ho vam passar genial, i ara esperem repetir bons resultats a Montpellier.

Podeu veure els resultats complets d'aquest Open de Murcia 2010 aquí.